Goklustige voetbalfans verdienen een kans!

Wanneer is wedden op sport begonnen? Wie weet. Er is bewijs dat er plaatsen om te gokken bestonden in het oude Rome, en een aantal historici houden eraan vast dat gokken op paard-en-wagen wedstrijden veel voorkwam tijdens de Griekse tijd. Sommige mensen geloven dat wedden op sport zelfs eerder dan dat begon. Hoe de waarheid ook zit- we hebben goede redenen om te geloven dat gokken op de uitkomst van wedstrijden net zolang bestaat als dat er georganiseerde sporten bestonden. Wat ook zeker is, is dat gokken heden ten dagen veel geld oplevert. Letterlijk miljoenen mensen over de hele wereld gokken, sommigen vaak, en anderen alleen af en toe, als een guilty pleasure! En waarom ook niet?

Er zijn genoeg redenen om af en toe lekker te gokken- maar dat betekent niet dat er geen risico’s aan vast zitten. Het zijn juist die risico’s die ervoor gezorgd hebben dat gokken een slechte naam kreeg. Net zoals in het oude Griekenland, toen filosofen waarschuwden voor de gevaren van gokken, zijn er heden ten dagen mensen die geloven dat het immoreel of vuig is. Als gevolg is het tijdens de geschiedenis van allerlei plekken ter wereld op een bepaald moment wel verboden geweest. Wist je dat in België, onderling wedden op sport verboden was in 1895? Pas in 1963 werden sport weddenschappen weer gelegaliseerd. Dat is helemaal niet zo lang geleden! En pas twee jaar later mocht men weer tegen noteringen en op paardenrennen wedden. Da’s amper 60 jaar geleden!

Maar je kunt zoiets verleidelijks als wedden niet helemaal reguleren, natuurlijk. Mensen houden ervan spelletjes te spelen, en niets is leuker dan iets te doen als het niet mag! Het enige resultaat van zulke regulering is dat er een ondergrondse gokcultuur ontstaat, zonder regels en vol gevaar- wellicht meer gevaar dan in een legale gokcultuur. Daarom waarschijnlijk, is het heden ten dagen in België gereguleerd maar legaal om te wedden op sport.

Gokken op voetbal is, als je het mij vraagt, iets leuks en spannends om samen met vrienden aan mee te doen en over te praten. Een website die het allemaal behoorlijk makkelijk maakt is Unibet Sport Live, waar je heel gemakkelijk mee kunt doen aan allerlei vormen van gokken. Het is overzichtelijk, makkelijk, en het gaat alleen om zoveel geld als jij erin wil investeren!

Gelukkig is, vandaag de dag, gokken op de sport algemeen beschouwd als een meer acceptabele activiteit. Het is zeker niet langer iets waar men zich nog voor schaamt, of iets wat je probeert te verhullen. In Amerika heeft zich een hele cultuur ontwikkelt rondom Fantasy Football (en ze bedoelen dan natuurlijk Amerikaanse Football, met die rare bal!) Nieuwsblad schreef er onlangs een artikel over, zie hier, toen de fans zich helemaal gek maakten nadat een van de spelers een legendarische vang maakte.

Misschien heb je in het verleden al eens gegokt, en weet je hoe gaaf het voelt wanneer je een slimme gok maakt en je daarvan de opbrengst kunt zien! Hoe je je ook voelt over gokken, het is de moeite waard om een keer rond te kijken op een website zoals Unibet. Het is veilig, makkelijk, en hartstikke leuk! En het maakt naar de wedstrijden kijken toch een beetje spannender. Het is ook een leuke manier om meer verschillende sporten te beginnen te volgen, met net een beetje meer inzet!