Het seizoen in de Champions League

Ook dit jaar lijkt het er weer op dat er van alles staat te gebeuren in het toernooi om de Champions League. Dit wordt ook wel gezien als de competitie waarin op het allerhoogste niveau gespeeld wordt. De beste teams met de beste spelers doen er ieder jaar alles aan om van de partij te zijn. Als het vervolgens ook nog eens lukt om ver te komen, kan dat je als speler voor altijd een legende maken.

De laatste editie van het miljoenenbal

Afgelopen seizoen waren er allerlei verrassingen in het toernooi. De grootste was toch wel dat Ajax het helemaal tot de halve finale wist te schoppen. Sterker nog, de Amsterdammers werden pas in de allerlaatste minuut uitgeschakeld door Tottenham Hotspur, waardoor ze nagenoeg de finale bereikten. FC Barcelona wist een ruime voorsprong tegen Liverpool niet te verdedigen, waardoor de finale een Engels onderonsje werd. Uiteindelijk ging Liverpool FC er met de titel vandoor na een vrij saaie finale die qua voetbal weinig voorstelde.

Er waren niet veel mensen die hadden gedacht dat een ploeg als Ajax uit een relatief kleine competitie het nog eens zover kon schoppen. Immers heeft men een budget wat vele malen lager is dan dat van de grote clubs in Europa. Maar alles viel dit keer op zijn plaats, waardoor topploegen als Real Madrid en Juventus werden uitgeschakeld.

Wie kan er winnen in 2020?

Op de vraag wie deze editie van de Champions League kan winnen is het antwoord niet makkelijk. Maar in het voetbal weet je het maar nooit. Daarnaast ligt het er maar net aan welke ploeg op het juiste moment de vorm te pakken heeft. Favorieten tot dusver lijken echter Manchester City, Liverpool FC, FC Barcelona, Juventus, Bayern Munchen en Paris Saint Germain. Zeker is wel dat er weer een aantal wedstrijden om van te smullen zullen worden afgewerkt in de knock-out fase.