Humor en voetbal? Jawel!

Laten we eerlijk zijn: voetbal is een serieuze sport. Er zitten gecompliceerde regels aan vast, het spel is methodisch en precies, en beweegt zich niet sneller dan het hoeft. En wij zijn ook beslist zeer serieuze voetbal fans! Maar soms is het belangrijk om ruimte te maken voor een wat lichtere interpretatie van de sport. Heb je zin in een grimas? Wij hebben wat hilarisch materiaal voor je gevonden!

Op Sporza.be bijvoorbeeld, kun je zien hoe doelman Hugo Lloris, doelman voor het Franse nationale team en Engelse Tottenham Hotspur bijna een insect op eet tijdens een wedstrijd! Hij komt er maar net op tijd achter en spuwt het arme beestje uit. Zijn gezicht draait zich bijna binnenstebuiten van ongemak. Hilarisch! Maar de spelers zijn niet alleen grappig wanneer ze per ongeluk met de natuur in aanraking komen- ze hebben zelf ook best humor! Zie

hier bijvoorbeeld hoe Kyle Walker, een Engelse voetballer voor Manchester City, grapt over de selectie voor het Britse nationale team. Hij post een screenshot van zijn telefoon wat leest: “missed call from Gareth Southgate”, de man verantwoordelijk voor de selectie van spelers voor het Britse nationale team! We kunnen aannemen dat Kyle hem uiteindelijk te pakken kreeg, want hij mocht het afgelopen WK in Rusland voor het Engelse team spelen.

Een goede bron voor hilarische video’s is Amerikaanse website Imgur, een verzamelgrond voor allerlei video’s en foto’s. Van profs tot amateurs, er zitten allerlei hilarische blunders in onze beliefde sport. En wie houd er niet van een goede pot lachen?

Een indrukwekkende video die behoorlijk wat techniek en bedrevenheid laat zien, is

deze. Twee van Japans’ beste voetbalspelers gaan het veld op en nemen het op tegen 55 amateur voetballers. Hoe doen ze het? Het is net alsof het veld leeg is! Je ziet de amateurs naar de profs zwermen, en hun uiterste best te doen om de bal te stoppen, maar het lukt ze niet! Alsof ze alleen op het veld staan spelen de profs naar elkaar, over en terug, tot ze het doel bereiken. Binnen twee minuten hebben ze gescoord! Inspirerend om te zien. Wie wist dat er in Japan zoveel goed voetbal talent te vinden was! Hoe denk je dat jij het zou doen tegen Eden Hazard of Romelu Lokaku? Ik durf het me bijna niet voor te stellen, maar het zal waarschijnlijk niet veel beter zijn.

Een voetbalspeler die ik persoonlijk het grappigst vind? Luis Suarez. Herinner je je hem? Suarez is een geweldige speler, hij speelde tijdens de hoogte van zijn carrière voor Ajax en Barcelona. Zijn tijd bij Ajax kwam echter aan een einde toen hij Otman Bakkal in de nek beet (!) tijdens een wedstrijd tegen PSV. Ondanks het feit dat dit foefje hem zijn baan kostte, deed hij het gewoon nog een keer! Tijdens een wedstrijd tegen Chelsea beet hij met veel passie maar weinig liefde Branislav Ivanovic in de nek. Hij speelt deze dagen nog steeds voor Barcelona, maar is gelukkig een tijdje geleden al gestopt met het agressief bijten van de nek van zijn tegenstanders! Ik kan het Suarez echter niet kwalijk nemen. Het is me maar vaak genoeg gebeurd dat ik liever de kop van mijn baas eraf zou bijten dan vriendelijk de sport van de alledag met hem te spelen! Maar ik verdenk dat ik dan, net zoals Suarez, mijn geliefde baan ook meteen zou verliezen.